Indoor highline Amsterdam

In de boulderhal “BeBoulder” in Amsterdam Zuid-west is als één van de eerste plekken in de wereld een permanente, publieke indoor highline. Deze is gerealiseerd door SlackNED. Daan Nieuwenhuis, Freddy Unger, Pieter Vis en Edwin van Emmerik hebben dit voor elkaar gekregen. 

Crowdfunding

Voor het realiseren van de highline was bijna €20.000 nodig. Dit had de Nederlandse slackline vereniging niet in kas. Daarom werd er een crowdfunding georganiseerd. In 4 weken tijd werd het bedrag ruimschoots binnengehaald! En daarmee werd deze droom voor velen Nederlandse slackliners realiteit. Met het geld werd het mogelijk om een trap, platform en ankerpunten hoog in de boulderhal aan te leggen.

Toelatingsexamen voor de highline

Om deel te kunnen nemen aan één van de highline sessies, moet je aantonen dat je highline bekwaam bent. Er is een online theorie examen en een fysieke test die je moet kunnen laten zien. De theorie bestaat uit een simpele risico analyse binnen het highlinen. De fysieke test is dat je moet kunnen laten zien dat je kunt leashklimmen en een manier van opstaan op de slackline kunt (chongo, sitstart of kneedrop). Ook moet je jezelf kunnen inbinden met een achtknoop. Nadat je het examen goed hebt afgerond, krijg je toestemming om een sessie te kunnen boeken op www.slackned.nl 

Prijzen en korting voor SlackNED leden

Voor niet leden is de prijs voor één sessie van 3 uur €16,95. Voor leden is een enkele deelname €13,95. Een tienrittenkaart is verkrijgbaar voor €120.